ZAJĘCIA KULINARNE W KLASIE 2A
Uczniowie klasy 2a uczestniczyli w warsztatach kulinarnych, podczas których wykonywali różne zwierzęta z jajek. Święta Wielkiej Nocy, oprócz tradycji i zwyczajów z nimi związanych, kojarzą się większości z jajami w różnej formie, dlatego dzieci mogły wykonać z nich swoje ulubione zwierzęta. Uczniowie mogli zaplanować i przygotować własne danie oraz zwiększyć świadomość na temat prawidłowych nawyków żywieniowych. Na koniec warsztatów zadbali o ład i porządek na swoim stanowisku pracy i przystąpili do wspólnej konsumpcji przygotowanych pyszności z jajek, nowalijek oraz jadalnych kwiatów.
Marta Radziejewska
WIELKANOCNE JAJA
Tydzień przed świętami uczniowie klasy 2a mieli okazję praktycznie zapoznać się z narzędziami i przyborami do szycia ręcznego oraz sposobami posługiwania się nimi. Cierpliwie i z ogromnym zaangażowaniem szyli jaja wielkanocne, które później zostały przez nich wypchane i ozdobione. Własnoręcznie wykonane prace będą na pewno piękną dekoracją świąteczną domu.
Marta Radziejewska
DAWNA USTKA
W ramach projektu Water Saviours, programu Erasmus+ poproszono uczniów, by wraz z rodzicami oraz dziadkami, poszukali w swoich archiwach zdjęć dawnej Ustki. Otrzymaliśmy 246 fotografii przedstawiających ludzi, plażę, port oraz architekturę na przestrzeni 100 lat. Wystawę zdjęć można oglądać w holu szkoły.
Katarzyna Kostrubiec
BIEGI PRZEŁAJOWE
PRIMA APRILIS

QUIZ O KRAJACH NIEMIECKOJĘZYCZNYCH

Hanna Winiarz
SZACHOWY SUKCES W „TRZECH FALACH”
30 marca uczeń naszej szkoły Antoni Bernatajtys z klasy 4b wziął udział w turnieju klasyfikacyjnym juniorów w „Trzech Falach”. Zawody okazały się wielkim sukcesem – Antoni nie dość, że wygrał klasyfikację ogólną zdobywając komplet 6 pkt to również był najlepszy w swojej kategorii wiekowej. To pierwsze tak duże osiągnięcie podopiecznego Stowarzyszenia „Szachowa Ustka” działającego przy naszej szkole trenującego pod okiem trenera Dawida Jaroszewicza. Gratulujemy!
Wojciech Wilczyński